Робота з батьками

Клас

Терміни проведення

Тематика батьківського всеобучу

Відповідальні

1 класи Вересень Поради батькам першокласників. Адаптація дитини до школи.. Вибори батьківського комітету класу. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час. Безпека дорожнього руху. Протипожежна безпека. Харченко А.Г.
Грудень Вплив телевізора та комп’ютера на дитину. Класоводи
Лютий Емоції позитивні та негативні. Запобігання жорстокому поводженню з дітьми. Волочок Ю.А.
Травень Роль гри та іграшки в житті молодшого школяра. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей Слезко О.М.

Харченко А.Г.

Волочок Ю.А.

2 класи Вересень Вікові особливості дітей молодшого шкільного віку.Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Безпека дорожнього руху Слезко О.М.

Класоводи

Грудень Здоров’я дитини, фізичний розвиток молодшого школяра. Особистий приклад батьків у попередженні шкідливих звичок дітей. Класоводи
Лютий Трудове та екологічне виховання дитини в сім’ї. Обов’язки дитини в сім’ї. Класоводи
Травень Діти і комп’ютер. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул. Слезко О.М.

Харченко А.Г.

Волочок Ю.А.

3 класи Вересень Позитивний та негативний вплив засобів масової інформації на розвиток та здоров’я молодших школярів. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Класоводи
Грудень Вплив сім’ї на успішне навчання дитини Класоводи
Лютий Права та обов’язки  дитини. Дотримання їх у сім’ї. Волочок Ю.А.
Травень Виховання чуйності і доброти. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул. Слезко О.М.

Харченко А.Г.

Волочок Ю.А.

4 класи Вересень Заохочення і покарання дитини в сім’ї. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Слезко О.М.

 

Грудень Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків та куріння  Волочок Ю.А.
Лютий Права та обов’язки дитини, дотримання їх у сім’ї. Іванова Л.Г.
Травень Виховання у дітей інтересу до книги. Закінчення 2017-2018 навчального року. Ознайомлення з нормативними документами про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків з умовами проведення державної підсумкової атестації. Організація літнього відпочинку дітей. Слезко О.М.

Харченко А.Г.

Волочок Ю.А.

5 класи Вересень Особливості навчальної діяльності учнів 5-х класів у зв’язку з переходом від початкової до середньої школи. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Бибик О.В.
Грудень Бесіда з батьками на правову тематику: «Закон – захист прав дітей » Класні керівники
Лютий Організація дозвілля в сім’ї, трудове виховання.
Травень Конфліктні ситуації, як їх попередити. Мікроклімат та взаємостосунки в сім’ї Організація літнього відпочинку дітей. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул. Іванова Л.Г
6 класи Вересень Чому перехідний вік є важким? Як виховувати в учнів підліткового віку інтерес до набуття знань. Запобігання травматизму в ліцеї  та в позаурочний час. Бибик О.В.
Грудень Правове виховання дітей у сім’ї. Волочок Ю.А.
Лютий Типові помилки у сімейному вихованні. Як їм запобігти. Слезко О.М.
Травень Попередження негативних звичок у дітей. Позитивний вплив батьківського прикладу. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул Класні керівники
7 класи Вересень. Психологічні та фізіологічні особливості хлопців та дівчат у підлітковому віці. Статеве виховання підлітків. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Слезко О.М.

Бибик О.В.

Грудень Профілактика шкідливих звичок.  Волочок Ю.А.
Лютий Виховання у дітей любові до рідного краю Класні керівники
Травень Проблемні питання виховання дитини середнього шкільного віку. Діти і закон. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул Слезко О.М.

Бибик О.В.

8 класи Вересень. Роль батьків у формуванні всебічно розвинутої особистості, навичок самоосвіти і самовиховання. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Іванова Л.Г.
Грудень Виховання у школярів культури здоров’я, мотивації до здорового способу життя. Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків, алкоголю та тютюнових виробів. Слезко О.М.

 

Лютий Закон – захист прав дітей. Насильство в сім’ї як проблема превентивного виховання. Класні керівники
Травень Роль сім’ї у виборі майбутньої професії дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул Слезко О.М.

Волочок Ю.А.

9 класи Вересень Підліток: проблеми виховання дітей в сім’ї. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Анищенко Л.М.
Грудень Виховання свідомого ставлення до свого здоров’я як найвищої соціальної цінності. Організація харчування в ліцеї, в сім’ї.  Волочок Ю.А.
Лютий Правова відповідальність батьків і неповнолітніх. Класні керівники
Травень Деякі поради батькам, якщо дитина зіштовхнулася з насильством. Ознайомлення з нормативними документами про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків умовами проведення державної підсумкової атестації. Організація літнього відпочинку дітей. Анищенко Л.М.

Волочок Ю.А.

 

10 класи Вересень Моральний клімат у сім’ї, методика вирішення конфліктних ситуацій у сім’ї. Запобігання травматизму та правопорушень в ліцеї та в позаурочний час Анищенко Л.М.

Класні керівники

Грудень Врахування психологічних особливостей, інтересів, здібностей, нахилів підлітків у їх професійному самовизначенні. Слезко О.М.

 

Лютий Типові конфліктні ситуації підлітків з батьками та іншими дорослими. Причини правопорушень серед підлітків. Іванова Л.Г.
Травень Роль батьків у профілактиці негативних звичок у дітей. Організація літнього відпочинку дітей. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул  Волочок Ю.А.

Класні керівники

11 класи Вересень Роль батьків у профілактиці негативних звичок у дітей. Запобігання травматизму в ліцеї та в позаурочний час. Анищенко Л.М.

 

Грудень Ознайомлення з нормативними документами про складання ЗНО.

Роль сім’ї у виборі майбутньої професії дитини.

Бибик О.В.

Слезко О.М.

Лютий Деякі поради батькам, якщо дитина зіштовхнулася з насильством. Класні керівники
Травень «Здібність та професійна самовизначеність ліцеїстів» Анищенко Л.М.

Бибик О.В.