Стратегія розвитку ліцею ”НА ШЛЯХУ ДО ШКОЛИ ДІЄВОЇ ДЕМОКРАТІЇ”


Крок 2

12 та 19 квітня команда ліцею із розробки Стратегії розвитку брала участь у сесіях семінару з самооцінювання під орудою менторів швейцарсько-українського проєкту DECIDE Ольгою Кечик та Вітою Байдик. Результатом роботи робочої групи став SWOT-аналіз та були визначені стратегічні напрямки подальшого розвитку ліцею.

SWOT-аналіз – один із найпопулярніших методів стратегічного управління. За його допомогою можна вивчати в нерозривному зв’язку зовнішнє та внутрішнє середовища підприємств чи інших об’єктів, зокрема їхні сильні (Strengths) та слабкі (Weaknesses) сторони, можливості (Opportunities) та загрози (Threats), а також розробляти стратегії розвитку.

Учасники робочої групи під час семінару аналізували сильні та слабі сторони діяльності ліцею за темами якості: «Освітнє середовище», «Освітній процес», «Педагогічна діяльність», «Управлінська діяльність» та результатами опитувань.


Протягом 18-31 березня у ліцею проводили опитування учасників освітнього процесу ліцею:
– опитування учасників освітнього процесу за 14 темами ШДД та показниками Профілю ліцею: вчителів, учнів, батьків. За результатами анкетування робоча група працює над узагальненням результатів, аналізом діаграм, збирає аналітичний матеріал за ключовими сферами Профілю ліцею
розроблення на основі аналітичного матеріалу та результатів опитування Профілю ліцею.

Чекаємо на 1 етап стратегічної сесії «Презентація стартових умов» у форматі семінару з самооцінювання ліцею у межах розробки та реалізації Проєкту «Стратегія розвитку ліцею: на шляху до школи дієвої демократії» та Презентацію стартових умов (Профіль ЗЗСО, результативніші аналітичні матеріали)


Крок 1

12 березня в ході онлайн конференції із менторами #DECIDE члени робочої команди ліцею з розробки Стратегії розвитку ліцею та Плану її реалізації ознайомилися з портфоліо “На шляху до школи дієвої демократії”, методикою та термінами його заповнення.
Учасники зустрічі виробили принципи співпраці менторів з колективом ліцею в межах розробки та реалізації стратегії розвитку ліцею на 2024 рік, розроблено план співпраці та затверджено першочергові організаційні заходи щодо формування робочої групи та розроблення Стратегії розвитку закладу освіти.


Крок ДО

У межах Швейцарсько-українського проєкту #DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» 7 березня відбулася перша робота зустріч менторів із директором ліцею №15 Антоніною Харченко та представниками колективу ліцею. У процесі знайомства обговорили порядок наступної зустрічі, основні підходи до формування робочої групи ліцею, обмінялися контактами, супровідними матеріалами.

#DECIDE #ШколаДієвоїДемократії