Передсвятковий тиждень

Тиждень перед канікулами видався для учнів та вчителів ліцею №15 надзвичайно насиченим і особливо цікавим. Напередодні свята Покрови, яке в Україні традиційно пов’язують з бойовими звитягами нашої нації, колектив педагогів-організаторів, учнівський Парламент та спільнота ліцеїстів не могли стояти осторонь такої нагоди з користю та інтересом провести свій час.Перш за все, учні 5-8 класів у середу (10 жовтня) відвідали Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм, де переглянули музичну програму, що була присвячена українському козацтві.Четвер не відставав від середи – ліцеїстів уже кликав Збір юних туристів-краєзнавців, де наші вихованці достойно проявили себе як умілі знавці спортивного орієнтування та туристичної справи.

Але найбільш насиченою виявилася п’ятниця. Юних туристів уже чекали загальноміські змагання зі спортивного орієнтування. Найменші ліцеїсти теж не пасли задніх перед своїми старшими побратимами і пройшли вже традиційний для нашого закладу обряд посвяти у козачата. Для учнів 5-8 класів учнівський парламент приготував розважальний квест територією ліцею.

Потужним акордом, який завершив передсвятковий тиждень, стала зустріч ліцеїстів з воїном АТО, випускником нашого навчального закладу – Віталієм Джакурою. Сильні та проникливі слова бійця зачепили дитячі серця. Учні захоплено слухали його історії про солдатське життя на передовій, роздуми про ситуацію в тилу та настанови на майбутнє. Ліцеїсти проводили солдата гучними оваціями і ще довго не хотіли відпускати. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих синів України.

Таким нам запам’ятався цей тиждень – яскравим, захопливим і плідним!