День цивільного захисту

Однією з важливих ланок у системі заходів із запобігання і реагування на надзвичайні ситуації є навчання учасників освітнього процесу щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж у закладах освіти. Пункт 1 статті 41 Кодексу цивільного захисту України визначає шляхи формування культури безпеки життєдіяльності населення, в тому числі учнів.Навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях має дві складові: теоретичну і практичну. Теоретична складова включає в себе навчання учнів в рамках вивчення предметів «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни.

Практичне закріплення теоретичного матеріалу здійснюється шляхом щорічного проведення Дня цивільного захисту, під час якого практично відпрацьовуються дії працівників і учасників освітнього процесу у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної ситуації.

10 травня 2019 року в ліцеї №15 м. Чернігова був проведений День цивільного захисту. Під час урочистої лінійки для учнів 8-11 класів були продемонстровані показові заняття з цивільного захисту: надягання протигазу на себе, на потерпілого, перенесення потерпілого під час хімічної небезпеки. А також було показані деякі нормативи з основ медичних знань.